לאחר שלושה עשורים של גידול באוכלוסיית בתי-הסוהר באמריקה, המדינה החלה להתפכח: אחד מתוך מאה אנשים בוגרים בארצות-הברית כלוא עכשיו מאחורי סורג ובריח. נכון להיום, מספר האסירים עומד על 2.3 מיליון איש, המספר הגבוה ביותר בעולם, כשהמדינה השנייה ברשימה היא סין, שהאוכלוסייה בה גדולה בהרבה, עם 1.5 מיליון אסירים. עלות התחזוקה של מערכת בתי-הסוהר האמריקנית הגיעה לשיא של 49 מיליארד דולר בשנת 2007, לעומת 12 מיליארד דולר בשנת 1987. המספרים מדברים בעד עצמם. בהתחשב בעובדה ששיעור החזרה לפשע עומד על 80%, קיים צורך נואש בטכנולוגיה מעשית שמספקת שיקום אמיתי ויציב של פושעים, שיכולים אז להיות חברים יצרניים בחברה.

תכנית קרימינון פועלת ביותר מ-2,100 מוסדות כליאה ב-38 אומות. קרימינון, שמאויש ברובו על-ידי מתנדבים, מכשיר גם את הסגל של מוסדות הכליאה כדי שהם יוכלו להעביר את תכניות השיקום אצלם במתקן. שירותי קרימינון ניתנים בנוסף גם למשטרות, למתקני כליאה לעבריינים צעירים ולתכניות למניעת פשע – המשוואה המלאה להשגת עולם ללא פשע.

קציני משטרה במקסיקלי, מקסיקו, עוברים הכשרה על החלק המרכזי בתכנית שנקרא הדרך אל האושר, התקנון המוסרי שמבוסס על השכל הישר.

בבתי-סוהר באינדונזיה שמשתמשים בתכנית של קרימינון, שיעור החזרה לפשע ירד אל מתחת ל-2 אחוזים.

מר האברד גילה שהמפתח לשיקום אמיתי הוא החזרת הכבוד העצמי של האדם. כדי לסייע לאסירים לעשות בדיוק את זה, תלמידי קרימינון לומדים ומיישמים את הכללים של הדרך אל האושר.

בטייוואן, כפי שקורה בשאר העולם, הסיבה העיקרית לגידול במספר האסירים היא פשעים הקשורים לסמים. מסיבה זאת, התכנית של קרימינון כוללת את האלמנט של החינוך בנושא סמים כדי לעזור לאסירים להבין את ההתמכרות לסמים ולהתגבר עליה.

קרימינון מעביר תכניות ביותר מ-50 מתקני כליאה בדרום-אפריקה, ממתקני כליאה לעבריינים צעירים ועד לבתי-סוהר שמורים.

הורד את הספר הלבן